GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA (2011)

de Carlo Goldoni

O întâlnire inofensivă dintre nebunul de nimic Toffolo și logodita Lucietta nu le oferă femeilor din micul sat italian de pescari Chiozza decât hrană suplimentară pentru pasiunea lor pentru bârfă.

Când bărbații se întorc acasă după câteva săptămâni petrecute pe mare, soțiile lor îi implică imediat în intrigile lor.

Batjocuri și suspiciuni din abundență, bărbații se atacă între ei: Titta Nane, care află despre presupusa aventură a Luciettei sale, nu vrea să afle nimic mai mult despre logodnica lui și îl atacă pe presupusul rival. Toffolo, între timp, îi acuză pe toți cu care s-a certat în instanță. Poate judecătorul Isisdoro să liniștească spiritele încinse și să rezolve disputa din sat?

Carlo Goldoni, unul dintre cei mai mari scriitori de comedie ai tuturor timpurilor, arată oamenilor în adevărul lor, așa cum i-a trăit în cafenelele și în piețele Veneției, dar nu a vrut să-i pedepsească, ci doar să-i învețe: ar trebui să râdă. și să le recunoască slăbiciunile.

 

„Teatrul vienez pentru copii își face apariția cu o comedie de C. Goldoni.(…) Un cazan de aburi de emoții!” Ziar Mic, 24.09.2011

„În producția strălucitoare a Sylviei Rotter, actorii tineri și cei mai tineri bârfesc, se ceartă și se împacă cu mult temperament și emoție. Impresionant de profesioniști (…).“

DATE + PRETURI

Galerie