Echipa Teatrului Vienez de Copii

În spatele cortinei se află o mână de oameni idealiști, care cred în talentul copiilor și al tinerilor, care le sunt alături în toate activitățile desfășurate în cadrul teatrului. 

Sylvia Rotter

Este cea care a fondat Teatrului Vienez de Copii din România în 2006, în Oradea, iar în 2008 în București. Absolventă a Academiei Regale de Arte Dramatice din Londra (Royal Academy of Dramatic Arts), aceasta a lucrat ca producător, actriță și regizor, a susținut prelegeri pe scene internaționale. A dezvoltat o metodă de lucru specifică teatrului de copii, numită Metoda Rotter. Pentru repertoriul Teatrului Vienez de Copii, sunt selectate doar piese ale marilor clasici ai literaturii universale și naționale.

În anul 2008, Sylvia Rotter a pus bazele inițiativei educaționale ,,Școală pentru viață”, însoțită de numeroase proiecte evaluate științific. Metoda priveşte în perspectivă, spre acei ,,factori cheie”, esenţiali în educaţia copiilor, pentru ca aceştia să fie pregătiţi pentru provocările prezentului și ale viitorului: flexibilitate, abilităţi de comunicare (interpersonală și media), creativitate, spirit de echipă, rezistenţă la stres, abilitatea de a face faţă conflictelor, talent organizatoric.

Această direcție este una strategică, ea continuă și în prezent, având de-a lungul timpului diferite forme: în 2014, a luat forma unei inițiative de educație națională, desfășurată împreună cu Ministerul Educației din România, în 2021, Conferința națională ,,Captivează prin educație”, în 2022 Conferința națională ,,Importanța teatrului în educație – AWAKE” (proiect desfășurat 28 de luni în România, Austria și Germania), în 2023 Conferința Națională„Importanța metodelor alternative de educație prin teatru în procesul de educație din școli”.

Echipa organizatorică

ANDREEA POPESCU
ANDREEA POPESCU
MIHAELA VOINEA
MIHAELA VOINEA
Georgiana Marcu
Georgiana Marcu
ALEXANDRA NOVAC
ALEXANDRA NOVAC
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"source_ids":{},"source_ids_track":{},"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"square_fit":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}
MArina Zafiu
Lavinia Enache
Lavinia Enache

Profesori

PETRICĂ VOICU
PETRICĂ VOICU
ANDREEA GRINDEAN
ANDREEA GRINDEAN
Laura Vasiliu
LAURA VASILIU
RUXANDRA COMAN
RUXANDRA COMAN
CEZAR POPESCU
CEZAR POPESCU

Asistenți

ANDREEA PÎRVULESCU
ANDREEA PÎRVULESCU
NICU NEDELCU
NICU NEDELCU

Prieteni 

Raluca Urea
Raluca Urea
Ștefan Ruxanda
Ștefan Ruxanda
Ciprian Nițișor
Mădălina Cojoacă
Mădălina Cojoacă