Pe lângă ateliere și cursuri pentru copii și tineri, Teatrul Vienez de Copii oferă și cursuri de formare pentru profesori, bazate pe principiul „pregătiți formatorii”.

Folosind instrumente educaționale teatrale, cum ar fi improvizația, munca de text și ritmul, dezvoltăm programe speciale pentru ucenici, cu accent pe motivație, lucru în echipă, comunicare, prevenirea violenței și multe altele. Studenții participă și la atelierele noastre personalizate (de exemplu, în vederea pregătirii pentru prezentarea tezei de master și pentru a-și îmbunătăți prezența pe scenă și fluența în vorbire).

Din 2008, colaborarea intensă dintre Dr. Brigitte Sindelar, de la Universitatea Privată Sigmund Freud, prof. dr. Max H. Friedrich, șeful Clinicii Universitare pentru Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și popularul cercetător german, prof. Manfred Spitzer din Ulm, a condus la inițierea studiilor științifice. În cursul discuției actuale despre educație, aceste studii și rezultatele lor oferă un nou impuls și noi subiecte de conversație. Mai presus de toate, ultimele studii cu prof. Spitzer demonstrează că actoria și muzica au o influență directă asupra dezvoltării inteligenței umane și a abilităților de comunicare.

În „Școala pentru viață”, dezvoltarea participanților este îmbunătățită activ cu atelierele de teatru și metoda Rotter – conștientizarea corpului, memoria și atenția sunt doar câteva aspecte care beneficiază de ea. În 2010, Sylvia Rotter a publicat o carte practică despre acest studiu științific. În aceasta, sub denumirea „Cortina sus pentru viață!”, sunt prezentate și explicate, științific, jocuri și exerciții practice.

Ești interesat?  Contactează-ne !
Sylvia Rotter Sus Cortina... Pentru Viata! 800x800