Modul de teatru (Bazele teatrului)

În cadrul unui atelier de teatru, vei învăța tehnicile pe care un actor le folosește în pregătirea sa, înainte de a urca pe scenă. Vei explora și învăța tehnici de vorbire și respirație, canto, mișcare, regie și improvizație alături de noi.
 
Modulul include 5 ateliere. Fiecare atelier durează 3 zile a câte 3 ore fiecare. Atelierele sunt:
 
1. Conștientizare (12, 13, 14 August, 10:00-13:00)
2. Voce (19, 20, 21 August, 10:00-13:00)
3. Mișcare (26, 27, 28 August, 10:00-13:00)
4. Improvizație (2, 3, 4 Septembrie, 10:00-13:00)
5. Regie (9, 10, 11 Septembrie, 10:00-13:00)
 

Improvizație

Jocurile de improvizație deschid drumuri către autocunoaștere într-un mod creativ, ludic și spontan. Improvizația este despre lucru în echipă, deschidere spre ideile și propunerile celorlalți, precum și mentalitatea de a construi, în loc de a te opune. Înveți cum să nu mai raționalizezi orice mișcare, să nu-ți fie frică de necunoscut și de a greși – orice se poate repara, iar în orice scenă nu ești singur, ci ai o mulțime de colegi gata să te ajute.

Regie

În cadrul atelierului de regie se vor aborda etapele premergătoare prezentării unui spectacol în fața publicului: începând cu alegerea unui text și conceperea caietului de regie, continuând cu stabilirea distribuției și a repetițiilor cu actorii și încheind cu repetițiile generale. Participanților li se vor prezenta bazele unei comunicari eficiente, dar și diferite moduri creative de abordare a relației Regizor- Actor / Profesor – Elev.

Mișcare

Atelierele de mișcare presupun detensionarea și antrenarea corpului, prin intermediul jocurilor. Inteligența corporal-kinestezică este esențială în comunicarea non-verbală și în consolidarea relației dintre minte și corp (citatul clasic mens sana in corpore sano).

Vorbire

Modulul cu exerciții de vorbire vă vor oferi ocazia de a învăța cum să vă șlefuiți vocea, cum să vă dozați aerul în timpul discursului și cum să îmbunătățiți dicția. Exercițiile de vorbire opresc timpul în loc și ajută la încetinirea ritmului interior: vei avea timp să înțelegi mecanismele vorbirii și să te reconectezi cu vocea interioară, pe care să o faci auzită.

Conștientizare

În cadrul modulului „Conștientizarea”, vă invităm să porniți într-o călătorie interioară profundă. Prin intermediul exercițiilor și al tehnicilor teatrale, veți fi ghidați să vă concentrați asupra momentului prezent, să descoperiți ritmurile interioare și exterioare ale vieții și să găsiți liniștea în mijlocul agitației cotidiene. Această experiență nu doar îmbunătățește starea de bine și sănătatea mentală, ci și cultivă abilități de comunicare și exprimare, oferindu-vă instrumentele necesare pentru a vă simți mai echilibrați și mai conectați cu propria autenticitate în fiecare zi.

 
Un atelier va dura 3 zile a câte 3 ore fiecare.
Recomandarea noastră este înscrierea la întregul modul (la toate cele 5 ateliere), deoarece succesiunea acestora reprezintă primii și cei mai importanți pași în lumea teatrului.
 
Prețul pentru un atelier (3 zile a câte 3 ore fiecare) este de 385 lei.
Pentru înscrierea la 4 ateliere, primiți un discount de 10%.
Pentru înscrierea la întregul modul (5 ateliere), primiți un discount de 15%.
 
Plata se poate face prin transfer bancar până cel târziu pe data de 12 Iulie:
Beneficiar: Asociația Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru”
IBAN: RO79 RNCB 0297 1050 7586 0001
Bancă: BCR, sucursala Victoriei
 
Numărul minim de locuri este de 10 participanți.
Atelierele sunt dedicate tuturor copiiilor cu vârsta cuprinsă între 10 – 18 ani.
 
Locația: Calea Victoriei 216, etajul 1.
 
Detalii: Donație Atelier modul de teatru + numele copilului 

Atelierul „Descoperă-ți pasiunile și transformă-le într-un stil de viață”

Ești pregătit să pornești într-o călătorie fascinantă pentru a-ți descoperi superputerile și a-ți transforma pasiunile în oportunități pentru viitor?

Te invităm să te alături nouă la un atelier inedit unde vom explora împreună lumea meseriilor moderne, tehnologia și arta, descoperind cum să-ți găsești locul în această mare de oportunități. 
 
Vom utiliza o abordare simplă pentru a înțelege ceea ce te motivează cu adevărat și cum poți folosi aceste motivații pentru a-ți croi propriul drum către succes. 
 
Vom încuraja diversitatea și vom descoperi împreună cum fiecare dintre noi are un potențial unic, pregătit să fie explorat și valorificat în lumea profesională.
 
Atelierul durează trei ore și se desfășoară pe datele de 10 Iulie sau 15 Iulie sau 22 Iulie de la 16:00-19:00. 
 
Prețul atelierului este de 185 lei.
 
Plata se poate efectua în contul bancar până la data de 9 Iulie.
 
Beneficiar: Asociația Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru”

IBAN: RO79 RNCB 0297 1050 7586 0001

Bancă: BCR, sucursala Victoriei

 
Atelier dedicat copiiilor și tinerilor cu vârstele cuprinse între 14 și 18 ani.
 
Numarul minim de participanti este de 10 persoane.
 
Locația: Calea Victoriei 216, etajul 1.
 
Detalii: Donație Atelier descoperirea pasiunilor  + numele copilului 

Atelierul de descoperire a propriei voci

Pe parcursul celor 3 zile (29, 30, 31 Iulie, interval orar 10:00-13:00), copiii beneficiază de ateliere muzicale, ateliere de mișcare scenică / corporală și cor. Vor avea ocazia să-și antreneze vocea, auzul, ritmul, memoria și, totodată, corpul, prin intermediul unor jocuri creative. Vor putea să își acceseze interioritatea (gânduri, emoții, temeri, vibrații interioare) într-un mod inovativ și ludic.

De ce este benefic pentru copii să participe la acest atelier?

Pentru că nu își dezvoltă doar capacitățile muzicale, aptitudinile vocale, ci și aptitudinile intrapersonale. Este o oportunitate bună de dezvoltare personală, de conștientizare a propriei prezențe. Aceștia își pot dezvolta, astfel, aptitudinile de coordonare, inteligența emoțională, imaginația, creativitatea, într-un mediu recreativ, care să contribuie la fundamentul lor social și uman.

Stuctura:

Fiecare zi de curs va avea 3 ore. Cele 3 ore se vor împărți astfel:

– Prima oră: Atelier de mișcare scenică – Acest atelier urmărește conștientizarea corpului și a propriei voci, prin intermediul muzicii și folosirea lor, ulterioară, pe scenă. În cadrul acestei ore, copiii vor deveni conștienți de propria voce, ascultând înregistrări cu ei. Astfel, vor conștientiza care sunt punctele forte și cele slabe ale propriei voci, învățând cum să le scoată în evidență, respectiv, cum să lucreze, pentru a putea avea un bun ton al vocii, exprimându-se clar și fluent.

– A doua oră: Atelier de cor – Copiii vor beneficia de pregătirea muzicală specifică unui cor: vocalize pentru încălzirea vocii și studierea unui cântec
coral. Aceste activități îi vor pregăti atât pe plan artistic, cât, mai ales, pe plan personal, deoarece vor învăța cum să colaboreze, să socializeze cu ceilalți membri ai corului, cum să devină un întreg care să se armonizeze. Lucrul în echipă le dezvoltă empatia, răbdarea, echilibrul personal, curajul, capacitățile interpersonale și coordonarea. Un artist bun trebuie, întâi de toate, să știe să lucreze în echipă, pentru a putea, ulterior, să strălucească pe scena vieții.   

– A treia oră: Atelier muzical – Acest atelier va combina cele două componente antrenate mai sus: vocea și corpul. Conține jocuri muzicale care au scopul de a dezvolta ritmul, auzul, vocea și atenția, în concordanță cu întreg corpul. Acest atelier va fi o oportunitate benefică pentru copii de a-și îmbunătăți aptitudinile personale: motricitatea, încrederea în sine, curajul de a se exprima în fața unui public larg, exprimarea deschisă a gândurilor și a emoțiilor. Pe lângă acestea, va contribui la o mai bună integrare socială, în acord cu competențele dobândite: capacitatea de reglare a tonului, în funcție de situație; capacitatea de dozare a efortului, pentru a păstra un ritm cât mai stabil al vocii și al modalității de exprimare; capacitatea de exprimare echilibrată, printr-o livrare nuanțată, clară a vocii.

Prețul pentru un atelier (3 zile a câte 3 ore fiecare) este de 385 lei.

Plata cursului se poate efectua în contul bancar până la data de 1 Iulie: 

Beneficiar: Asociația Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru”

IBAN: RO79 RNCB 0297 1050 7586 0001

Bancă: BCR, sucursala Victoriei

Atelierul este dedicat copiiilor cu vârstele cuprinse între 8 și 20 de ani.

Numărul minim de participanți este de 10 persoane.

Locația: Calea Victoriei 216, etajul 1.

Detalii: Donație Atelier descoperirea propriei voci + numele copilului 

Atelier de scriere creativă despre teatru

Atelierul se va desfășura pe o durată de 5 zile, a câte 3 ore pe zi (5, 7, 9, 12, 13 August, 10:00-13:00).

Atelierul de scriere creativă despre teatru va cultiva spiritul creativ și critic al copiilor, va apropia copiii de zona de analiză a spectacolelor teatrale, va ajuta copiii și la materialele descriptive pe care le au de pregătit la școală, bacalaureat, etc.
 
Structura atelierului: Cum se vede lumea teatrului prin ochii copiilor, discuții și dezbateri, selecție de spectacole pentru a fi comentate, cum se scrie un text de teatru, cum le atragem atenția cititorilor, etc.
 
Costul atelierului este de 585 lei pentru toate cele 5 zile (3 ore fiecare).

Plata cursului se poate efectua în contul bancar până la data de 26 Iulie.

Beneficiar: Asociația Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru”

IBAN: IBAN: RO79 RNCB 0297 1050 7586 0001

Bancă: BCR, sucursala Victoriei

Atelierul este dedicat copiilor cu vârstele între 12 – 19 ani.
 
Număr maxim de participanți: 15 pers.
 
Locația: Calea Victoriei 216, etajul 1.
 
Detalii: Donație Atelier scriere creativă + numele copilului