Pentru persoane juridice

 

Conturi donație

Asociația Teatrul Vienez de Copii

Cod de înregistrare fiscală: 24576630

IBAN LEI: RO79 RNCB 02971050 7586 0001

 

Direcționează 20%

Ai o companie sau o microîntreprindere? Poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Asociația Teatrul Vienez de Copii și nu te costă nimic.

Sponsorizarea ta se transformă în sprijin direct pentru copiii care fac cursuri de teatru, dezvoltare personală, dicție, canto, terapie prin artă etc.

Direcționează 20% din impozitul pe profit al companiei

SPONSORIZĂRILE CĂTRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETĂȚILOR COMERCIALE.

Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 75% din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.

Baza legală: Codul fiscal 2015 cu modificările aduse de Legea nr. 156/2019:

Titlul II Impozitul pe profit Capitolul II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

  1. i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
  2. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  3. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit. Pentru colectare și depunere, trimite un mesaj pe adresa office@teatrulvienezdecopii.ro sau din meniul “Contact”

Direcționează GRATUIT 20% din impozitul pe venit al  microînteprinderilor

Ai o microîntreprindere? Acum poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Asociația Teatrul Vienez de Copii și nu te costă nimic.

Context

Legea 30/2019 (punct 5) a permis microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit. Dacă ai / reprezinți o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în real sprijin pentru comunitate. Potențialul este enorm, depinde de tine să alegi să te implici.

Propunerea noastră

Această facilitate fiscală poate pune în legătură cele 180 000 de microîntreprinderi din România cu sutele de copii care își doresc să facă cursuri de teatru și dezvoltare personală prin artă din România. 

Procedura este simplă, microîntreprinderea care efectuează o sponsorizare către Asociația Teatrul Vienez de Copii poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2022 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2021 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2022 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

Exemplu de calcul al sumei deductibile:

Pentru impozit 3% trimestrial

Venituri:100.000 lei

Impozit pe venit (caz 3%): 3.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile):  600 lei

Pentru impozit 1% trimestrial

Venituri: 100.000 lei

Impozit pe venit (caz 1%): 1.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile): 200 lei

În 3 pași simpli susții participarea copiilor la cursuri de dezvoltare prin artă:

  • Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit pe acest trimestru
  • Descărca contractul de sponsorizare și completează-l – îl găsești la acest link
  • Trimite contractul la sediul nostru (strada Comănița, nr. 9, București). Ajută-ne să ne bucurăm imediat de gestul tău, trimite-ne și un email pe adresa office@teatrulvienezdecopii.ro

Ai nevoie de mai multe informații despre cadrul legal? Vezi aceste documente: