Ateliere Schenker 2015

Producții în Bucuresti, Cluj-Napoca, Sighetu Marmației și Măgurele

La baza tuturor proiectelor Teatrului Vienez de Copii, stau cursurile oferite copiilor cu vârste între 7 și 18 ani

În Bucuresti, vom continua activitatea începuta acum 5 ani. În cursul lunii februarie, au loc atelierele de selecție pentru completarea trupei. În martie, încep cursurile și lucrul la producția „A douasprezecea noapte” de William Shakespeare. Ca în fiecare an, spectacolul se va juca la fosta Rapsodia Romana (actualul Teatru de pe Lipscani), într-o sala cu o capacitate de 450 de spectatori, in cadrul mini – stagiunii „Teatrul Vienez de Copii – Copiii pe scenă”.

Anul 2014 aduce noi perspective în Cluj-Napoca. Teatrul Vienez de Copii a rulat un proiect în Cluj-Napoca, în 2010. În 2014, vom relua activitatea în colaborare cu actrița Mădălina Dumitrache.

Vom solicita o colaborare cu TIFF Transilvania, în sensul că una dintre producțiile Teatrului Vienez să fie invitată în cadrul festivalului, ca eveniment special.

Sighetu Marmației. Deja a început lucrul la o producție de un autor clasic: „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare. Copiii din nordul țării vor beneficia de cursuri metoda Rotter și producții teatrale profesioniste, în care ei sunt actorii principali. Ne-am propus ca în acest an să menținem/implementăm cursuri și in zone mai puțin accesibile, din punct de vedere al educației. Proiectul de anul acesta vine ca o recunoaștere a activității de anul trecut, activitate desfășurată cu sprijinul Rotaract Sighet.

Măgurele. Ni s-a solicitat implementarea proiectului Teatrul Vienez de Copii în orașul Măgurele, de lângă București. Proiectul ar putea fi dezvoltat in proporție de 80% cu finanțare locală, prin implicarea Primăriei și a Consiliului Local în comunitate. Definitivarea acestei propuneri va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

Ne propunem să lucrăm cu un grup de 20-24 de copii, „A douasprezecea noapte”, de W. Shakespeare. Ei vor fi coordonați de către actorii-profesori din București și vor avea o structură de proiect asemănătoare cu cea din București.