Ateliere Schenker 2015

Productii in Bucuresti, Cluj-Napoca, Sighetu Marmatiei si Magurele

La baza tuturor proiectelor Teatrului Vienez de Copii, stau cursurile oferite copiilor cu varste intre 7 si 18 ani

In Bucuresti vom continua activitatea inceputa acum 5 ani. In cursul lunii februarie au loc atelierele de selectie pentru completarea trupei. In martie incep cursurile si lucrul la productia „A douasprezecea noapte ”  de William Shakespeare. Ca in fiecare an, spectacolul se va juca la fosta Rapsodia Romana (actualul Teatru de pe Lipscani), într-o sala cu o capacitate de 450 de spectatori, in cadrul mini – stagiunii „Teatrul Vienez de Copii – Copiii pe scena”.

Anul 2014 aduce aduce noi perspective in Cluj Napoca. Teatrul Vienez de Copii a rulat un proiect in Cluj Napoca in 2010. In 2014 vom relua activitatea in colaborare cu actrita Madalina Dumitrache.

Vom solicita o colaborare cu TIFF Transilvania, in sensul ca una dintre productiile Teatrului Vienez sa fie invitata in cadrul festivalului, ca eveniment special.

Sighetu Marmatiei. Deja a inceput lucrul la o productie de un autor clasic: „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare. Copiii din nordul tarii vor beneficia de cursuri metoda Rotter si productii teatrale profesioniste in care ei sunt actorii principali. Ne-am propus ca in acest an sa mentinem/implementam cursuri si in zone mai putin accesibile, unde accesul la activitati teatrale pentru copii este mai anevoios. Proiectul de anul acesta vine ca o recunoastere a activitatii de anul trecut, activitate desfasurata cu sprijinul Rotaract Sighet.

Magurele. Ni s-a solicitat implementarea proiectului Teatrul Vienez de Copii in orasul Magurele, de langa Bucuresti. Proiectul ar putea fi dezvoltat in proportie de 80% cu finantare locala, prin implicarea Primariei si Consiliului Local in comunitate. Definitivarea acestei propuneri va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

Ne propunem sa lucram cu un grup de 20-24 de copii, „A douasprezecea noapte”, de W. Shakespeare. Ei vor fi coordonati de catre actorii-profesori din Bucuresti si vor avea o structura de proiect asemanatoare cu cea din Bucuresti, decalata ca termene, astfel incat productia din Magurele sa ajunga pe scena la inceputul lunii decembrie, in fata comunitatii locale.