Proiectele TVC se desfășoară în Oradea din 2006, sub conducerea doamnei  Sylvia Rotter, iar în 2008 a fost înfiinţată, la Bucureşti, Asociaţia Teatrul Vienez de Copii – “Copiii joacă teatru”. În prezent, există trupe la Bucureşti, Cluj şi Oradea.

Oradea

Proiecte:

2006 : Proiectul „Teatru pentru tineri, Shakespeare pentru toţi” – Piesa „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare

2007 : Proiectul „Copiii pe scenă”, 2007 – Piesa „Slugă la doi stapâni” de Carlo Goldoni

2008 : Proiectul „Copiii pe scenă”, 2008 – Piesa „Cum vă place” de Wlliam Shakespeare
Piesa a fost prezentată şi în 2009 (28 mai 2009), în cadrul Festivalului „Bufonul în castel” – Bonţida, jud. Cluj, unde copiii trupei Teatrului Vienez de Copii au fost invitaţi speciali.

2009 : Proiectul „Copiii pe scenă”, 2009– Piesa „Bolnavul închipuit” de Molière.

2010 : Proiectul „Copiii pe scenă”, 2010 – Momente şi schiţe (I.L.Caragiale) .

Sighet

Copiii pe scenă –  Sighet 2014

Asociaţia Rotaract Sighet, în parteneriat cu Teatrul Vienez de Copii, desfaşoară şi în acest an proiectul „Copiii pe scenă”. Un număr de 30 de copii au participat la un curs de teatru, începând cu luna februarie a acestui an. Copiii au lucrat cu seriozitate şi au beneficiat de sprijinul unor oameni dedicaţi ideii de a le oferi acestora alternative educative pentru petrecerea timpului liber. Au fost organizate şi două tabere de vară în iunie şi august.

În octombrie, la finalul celor 7 luni de curs, copiii vor veni în faţa publicului sighetean cu piesa „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare. Anul trecut copiii au jucat piesa „Bolnavul închipuit” de Molière şi au reuşit să câştige admiraţia a 600 de iubitori de teatru. Cu această piesă au participat şi la Festivalul de teatru RotarAct Satu Mare, ca invitaţi speciali, în afara competiţiei.

Sperăm să ne bucurăm de prezenţa a cât mai mulţi spectatori şi în acest an, mai ales că asociaţia Teatrul Vienez de Copii încearcă să atragă atenţia asupra importanţei jocului de teatru, prin complexitatea sa, pentru dezvoltarea personală a tinerilor. Efectele pozitive ale exerciţiilor folosite în munca noastră cu tinerii au fost dovedite printr-un studiu ştiinţific, desfăşurat în Viena în anul 2008. Cursurile noastre nu se adresează celor care doresc să devină vedete. Noi îi aşteptăm pe toţi cei care iubesc literatura, doresc să lucreze serios, să îşi dezvolte competenţele de comunicare şi să trăiască sentimentul reuşitei obţinute prin munca în echipă.

Interesul celor de la Rotaract pentru proiectele noastre şi hotărârea de a avea şi în Sighet un astfel de proiect pentru a sprijini activ dezvoltarea copiilor ne-au impresionat şi ne-au convins să continuăm ceea ce am început anul trecut în speranţa că vom putea creşte împreună.

Vă aşteptăm cu drag în 10, 11 şi 12 octombrie, la ora 18:00, la Palatul Culturii din Sighet să urmărim împreună povestea unui frumos ,,Vis al unei nopţi de vară”

Echipa noastră:

Şerban Borda – regie

Maria Roman (Rotaract) – coordonare artistică

Sabina Topală-Ardelean (reprezentant Teatrul Vienez de Copii Oradea) – organizare

Alina Banenschi (Rotaract) – organizare

Parteneri:

Rotaract Sighet, Rotary Club Sighet, Interact Sighet, Asociaţia Fraţi minori capucini, Palatul Culturii Sighet

Parteneri media: Radio Sighet, Sighet Online, MaraMedia