Tabără
- > Conferința ,,Pedagogii alternative și non-formale - Beneficiile teatrului în educație” 2024
- > Tabără
- > Imersie în lumea teatrului și a literaturii
- > Eco Footprint Romania
- > Eco Awareness
- > REFE- Reducerea Amprentei Ecologice prin Educarea Tinerilor
- > CONFERINȚA „Importanța metodelor alternative de educație prin teatru în procesul de educație din școli” 2023
- > CONFERINȚA ”IMPORTANȚA TEATRULUI ÎN EDUCAȚIE – AWAKE” 2022
- > Inițiativa Educațională
- - Conferința 2021
- - Conferința 2020
- - Conferința 2019
- - Arhiva IEN
- > AWAKE- Atenție, Percepție, Concentrare, Experiență
- > TVC în țară
- > BNR 2015
- > Programe wellness pentru corporații
- > Proiecte extra
- > Achiziții și angajări
Tabăra de teatru în Breb, Maramureș 2023
Perioada: 1-10 august 2023
Vârsta copiilor: 10-18 ani
Tematică și obiective:
Tabăra de teatru se desfășoară la Copăciș, în zona Breb – Maramureș, în apropiere de coridorul ecologic Creasta Cocoșului, rezervație naturală. Pe lângă activitațile specifice taberelor de teatru (jocuri și exerciții pentru atenție, memorie, tehnică, improvizație, vorbire, canto, regie etc.), tabăra de la Breb vă propune și un curs de dezvoltare personală prin artă, precum și multă mișcare în aer liber. Vom face împreună și o incursiune în istoria satului românesc. Vor avea loc activități cu sătenii din Maramureș și vom învăța despre tradiții și obiceiuri.
Activitățile de bază:
- Atelier de dicție, vorbire, respirație;
- Atelier cu jocuri ce stimulează memoria, atenția, imaginația;
- Cursuri de arta actorului (miză, intenție, fișa personajului, etc.);
- Atelier de improvizație, regie;
- Atelier de canto și cor;
- Curs de terapie prin artă (scriere și pictură creativă, muzică și exprimare artistică);
- Serate de literatură – vom recita poezii, citi povestiri, interpreta monologuri, crea scenete, etc.;
- Ateliere de cultură si mesteșuguri cu localnicii din zona Breb și împrejurimi (istoria împletitului la sat, tehnici de tors, tehnici de tâmplarie, meșteșugri de utilizare a lutului, etc.);
- Drumeții și alte activități distractive în aer liber.
Programul de mai jos este doar un exemplu, activitățile vor putea fi schimbate în funcție de vreme și numărul copiilor sau de disponibilitatea trainerilor.
- Pe data de 1 august, după sosire, se face prezentarea echipei, a casei și a programului din săptămâna ce urmează și se vor organiza mici jocuri de cunoaștere reciprocă.
- În zilele următoare, din perioada 2-9 august, programul va fi o combinație de:
- ateliere de teatru, artă, muzică;
- ateliere de meșteșuguri;
- serate literare;
- jocuri antrenante de grup, jocuri de societate, discuții libere pe teme diverse, dezbateri etc.;
- scurte drumeții în împrejurimi, mișcare și exerciții fizice ușoare.
- Pe data de 10 august, ne organizăm plecarea, așadar vom dedica timp pregătirii bagajelor și plecării către tren (Breb – Sighet / Baia Mare – în funcție de biletele de tren pe care le vom achiziționa).
Micul dejun se va lua la Copăciș, iar prânzul și cina la restaurante din Breb. Copiii vor avea zilnic un interval de timp dedicat pentru a suna acasă și a comunica cu familia, întotdeauna la aceeași oră, timp de maxim 30 minute. În tot restul timpului, organizatorii vor comunica cu părinții pe grupul de Whatsapp, pe care îl vom crea pentru tabără. Organizatorii vor putea fi contactați oricând de către părinții copiilor.
Observații referitoare la tabăra de la Breb:
- Tabăra noastră are ca principiu distracția în momentul prezent, telefoanele mobile nu vor fi folosite decât în intervalul orar dedicat;
- Având în vedere că unul dintre obiectivele Teatrului Vienez de Copii este grija față de natură, casele de la Copăciș au toaletele și dușurile ecologice în curte ☺
- Pe toată durata taberei, reprezentanții Teatrului Vienez de Copii vor învăța copiii codul bunelor maniere (la masă, în conversațiile pe care le purtăm, în interacțiunile dintre copii, corectarea eventualei posturi incorecte, etc.);
- Suntem adepții unei vieți sănătoase, plasticul va fi cât se poate de mult exclus, la fel și alimentele de tip snacks și gustările cu conținut nesănătos;
- Pe durata taberei, copiii vor participa la exerciții de responsabilizare, în cadrul cărora vor îndeplini, în echipe, activități de întreținere a spațiilor comune ale casei. Vor învăța cum se pune masa, ce se regăsește pe aceasta și de ce este necesar să fie ordine și curat în spațiul unde conviețuim;
- Transportul cu trenul (la cușetă) din București la Sighetul Marmației sau Baia Mare nu este inclus în prețul taberei comunicat de către organizator. El se poate face cu trenul București – Sighetul Marmației / Baia Mare, grup organizat, însoțit de adulți din cadrul Teatrului Vienez de Copii, apoi cu microbuzul (asigurat de organizator și inclus în prețul comunicat al taberei) din Sighet / Baia Mare până în Breb și retur.
- Copiii pot veni cu idei și propuneri pentru seratele noastre (propuneri de jocuri, discuții, dezbateri, etc.)
Număr maxim de locuri disponibile: 16 persoane.
Cost: 2.450 lei.
Pașii pentru înscrierea în tabără:
- Vă rugăm să trimiteți e-mail către: office@teatrulvienezdecopii.ro
- Să completați formularul: https://forms.gle/9bTL67Pis8YUY2nT6
După completarea primelor 16 înscrieri, formularul se va închide, având în vedere capacitatea de cazare de maxim 16 copii.
- Să faceți plata avansului de 1.200 lei până la data de 20 iunie 2023. Tranșa a 2a de plată vă rugăm să o efectuați până la data de maxim 20 iulie 2023.
Plata se va face în contul bancar IBAN: RO79 RNCB 0297 1050 7586 0001, deschis la BCR, beneficiar Asociația Teatrul Vienez de Copii, “Copiii Joacă Teatru”, cu titulatura ”Donație tabără” și nume copil.
Pentru orice alte informații, vă stăm cu drag la dispoziție la email office@teatrulvienezdecopii.ro sau 0727 310 577 (Alexandra).
Pentru organizarea drumului cu trenul, este necesar să centralizăm la sediul Teatrului Vienez toate carnetele de elev ale copiilor și banii pentru transportul la cușetă, până cel târziu 25 iunie. Pe data de 1 iulie, vom cumpăra biletele de dus, iar pe data de 10 iulie, cele de întors, interval în care fie carnetele de elev rămân la noi, fie se readuc până cel târziu în data de 8 iulie.
Pentru bagaje:
- Haine lejere, comode, care permit mișcarea liberă;
- Haine de activități în aer liber, de joacă – ne vom juca mult în curte, iar iarba verde pătează 🙂
- Haine elegante, pentru serată și cină, de preferat din portul tradițional românesc;
- Hanorac, pantaloni lungi, eventual jachetă pentru serile mai răcoroase și zilele ploioase;
- Pelerină de ploaie / umbrelă;
- Pantofi impermeabili;
- Pantofi comozi, de sport / încălțăminte adecvată pentru drumeție;
- Papuci de casă;
- Pijamale, prosop, produse de îngrijire personală (pastă, periuță de dinți, șampon, antiperspirant, șervețele umede, batistuțe din hârtie, etc.);
- Trusă de medicamente;
- Pălărie de soare, ochelari de soare;
- Bani de buzunar;
- Spray împotriva mușcăturilor de insecte, cremă de protecție solară;
- Un rucsac mai mic pentru drumeții / plimbări în care să se regăsească un recipient pentru apă, și să fie loc pentru o gustare (sandwich, fructe, etc.)
- Dacă doresc, copiii pot veni de acasă cu jocuri de societate pentru activitățile de după cină.
Cazarea taberei de la Breb 2023: Casa Copăciș