Cum vă place (2023)

de William Shakespeare

Comedie pastorală

Undeva, în misterioasa pădure a Ardenilor, se ascund de lumea cea mare un duce faimos, exilat de la Curte, domnițe și aristocrați, care trăiesc în mijlocul naturii, într-o poezie fără sfârșit. Minunata poveste de dragoste a Rosalindei și a lui Orlando, una dintre cele mai frumoase comedii romantice care s-au scris vreodată, o veți regăsi pusă în scenă, în distribuții în continuă mișcare, de actorii de la TEATRUL VIENEZ DE COPII, într-o versiune cuceritoare, în care umorul e ingredientul principal.

Vom savura împreună povestea în care veșnic îndrăgostitul Orlando scrie poezii de dragoste pentru iubita lui Rosalinda, travestită în păstorul Ganymede, iar pădurea Ardenilor devine un spațiu simbolic unde te poți salva prin iubire și artă.
Orlando se plânge servitorului său, Adam, că fratele său mai mare, Oliver, îi refuză orice educație și partea sa de moștenire – și asta împotriva voinței tatălui lor decedat, Sir Roland de Boys. Dar nu numai atât: Oliver plănuiește chiar să scape de Orlando și organizează o luptă cu temutul luptător Charles. Acesta, din urmă, sosește cu vești de la curtea ducelui. El raportează că ducele de drept a fost exilat de propriul său frate, Frederic, și a fost forțat să se retragă în Pădurea Arden împreună cu suita sa. Cu toate acestea, Rosalinda, fiica ducelui înlăturat, a fost lăsată să rămână la curte. Orlando nu lasă nimic să-l descurajeze de la lupta de la curte și reușește să câștige, spre supărarea lui Oliver și încântarea Rosalindei și a Celiei. Cu toate acestea, viața lui Orlando este în pericol, nu doar Oliver vrea să-l anihileze, ci și noul duce, care este dușmanul lui Roland de Boys. Așa că, Orlando nu are altă soluție decât să fugă împreună cu servitorul său, Adam, în pădurea Ardenilor.

Situația se precipită și pentru Rosalinda. Ea s-a îndrăgostit de Orlando și – pentru că așa a hotărât irascibilul Frederic – trebuie să părăsească brusc curtea. Așadar, pornește în căutarea tatălui ei. Deghizată ca tânăr cioban, sub un nume fals (Ganymede), Rosalinda ajunge astfel în pădurea Ardenilor, împreună cu Celia, care călătorește ca o fată simplă (numită Aliena), împreună cu bufonul curții, Tocilă.
Răzbunătorul Frederic se decide să-i caute în Pădurea Ardenilor, cu oamenii săi și cu Oliver, pe Celia și pe Orlando. Și ei rătăcesc prin pădurea Ardenilor.

Acolo, între timp, ducele exilat cântă un imn despre viața fără constrângeri în natură cu loialul Amiens, melancolicul Jaques și alți adepți. Orlando și servitorul Adam sunt primiți cu căldură în comunitatea ducelui. Rosalinde/Ganymede și Celia/Aliena ajung și ele în Ardeni; ele îi întâlnesc pe ciobanii Corinnus și Silvius, care le oferă un adăpost. Orlando se gândește neîncetat la Rosalinda, scrie poeme de dragoste pe care le agață în copaci și sculptează inimi în scoarță. Când Rosalinda observă acest lucru, încearcă să-l facă pe Orlando, care este îndrăgostit, să o vadă pe Rosalinda în Ganymede (pentru că este de fapt chiar ea, deghizată, dar bineînțeles că el nu știe acest lucru!). Iar Orlando chiar intră în acest joc. În general, Rosalinda pare să se bucure foarte mult de rolul ei de Ganymede, fie că este vorba de Silvius și Phebe sau de Tocilă și Audrey – ea este implicată peste tot.

Piesa nu va trece fără o oarecare confuzie și derută, înainte ca totul să se rezolve – asta vă vom dezvălui noi! Așadar, vă învităm la spectacol!

RKT_SHAKESPEARE_1280X853

DATE + PRETURI

Mai multe programări

• 8, 9 Iunie, de la 19:00 – 20:30,
• 11 Iunie, 11:00 – 12:30 și 19:00 – 20:30.
Locație: Sala Brătianu, Str. Biserica Amzei nr. 5 – 7, Sector 1, București.

• 15, 16, 18 Iunie, de la 19:00 – 20:30,
• 17 Iunie, 11:00 – 12:30 și 19:00 – 20:30.
Locație: Sala Gloria, Str. Bucovina nr. 6, Sector 3, București.

Bilete

Galerie