Terapia prin artă presupune un nivel de sensibilitate ridicat (high sensitivity), dar nu necesită abilități deosebite pentru desen (low skills), ci doar puțin curaj, pentru a te lăsa vulnerabil și puțină îngăduință, pentru a-ți oferi o pauză, în care să dai frâu liber creației. Dacă ai între 10 și 18 ani și îți dorești o pauză de relaxare și bucurie, te așteptăm la atelierul nostru! Atelierul cuprinde o serie de activități, de unde vei putea învăța și experimenta câteva instrumente și tehnici de terapie prin artă pe care le poți folosi și acasă, de unul singur sau împreună cu cei dragi. Aceste tehnici sunt simple și ușor de aplicat și scot la iveală emoții, idei și trăiri pe care poate ai uitat că le ai sau pe care le vei descoperi cu ajutorul artei. Ce vei dobândi din acest atelier?

✅ Afli cum să creezi coeziune de grup
✅ Înveți experiențial
✅ Ai satifacția că realizezi o lucrare de artă
✅ Îți dezvolți empatia

Cum? Prin conștientizare (mindfulness), prezență, desen, pictură, mișcare și improvizație.

Atelierul este structurat pe 2 zile a câte 3 ore pe zi.

Ce îți trebuie pentru acest atelier?

Doar de un carnețel și puțin curaj. De asemenea, este important să te simți confortabil în timpul activităților – ne vom mișca, picta și desena, așa că asigură-te că hainele îți permit să te exprimi liber! De restul, ne ocupăm noi!

Unde?

Str. Comănița nr. 9, Sector 2, București, et. 2, la Teatrul Vienez de Copii.

Reducere specială de vară: 300 lei (de la 450 lei).

Plata se face în contul IBAN: RO79RNCB0297105075860001, la BCR, sucursala Victoriei, beneficiar Asociația Teatrul Vienez de Copii – Copiii Joacă Teatru.

Despre trainerul nostru: Alexandra Novac este absolventă a Universității București, specializarea „Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar” și  absolventă a programului de master PED-ARTE (Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație). Pasionată de arte și pedagogie, a dorit să aprofundeze toate formele acestora, pentru ca ulterior să le asocieze în activitatea de predare. Este de peste 5 ani parte a echipei Teatrului Vienez de Copii.

Despre Organizator, Teatrul Vienez de Copii: Prezenți de peste 15 ani în România, dorim să le oferim copiilor posibilitatea de a descoperi singuri multitudinea de mijloace de expresie lingvistică și corporală și de a-şi dezvolta personalitatea prin joc. La baza muncii noastre se află obiectivul atins până acum cu succes, de a deschide drumul tinerelor generații către lumea fascinantă a literaturii și de a le trezi interesul pentru marile opere ale literaturii clasice. Conceptul nostru le permite copiilor și tinerilor să înţeleagă, în felul lor și din propria lor perspectivă, textele studiate.

Prin exerciții de dicție, analiză de texte, tehnici de respirație, exerciții de coordonare a mișcării, exerciții de memorie și multă muncă de echipă, copiii învață să se prezinte și să pășească cu mult mai multă încredere nu doar pe scenă, dar și în viața de zi cu zi. Improvizația, discuțiile și socializarea sunt, în viziunea noastră, mult mai importante decât simpla memorare a textelor.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa: office@teatrulvienezdecopii.ro

Solicită înscrierea la curs completând formularul de mai jos!